Popis
Farmáři selektivně ručně sbírají zralé třešně a dodávají je do mycích stanic v jejich blízkosti. Někteří výrobci zpracovávají třešně na vlastních farmách. Třešně jsou pečlivě tříděny při příjmu, kde jsou odstraněny nedozrálé a přezrálé spolu s veškerými cizími látkami.
Vytříděné, zralé červené třešně se přidávají přímo do zásobníku a rozvlákňují se buď pomocí kotoučového rozvlákňovače, nebo, pokud je to na vlastním zařízení farmáře, pomocí malého bubnového rozvlákňovače. Káva se fermentuje a poté se promyje v čisté vodě, aby se odstranily zbytky slizu.
Mokrý pergamen se roztřídí a zbylé poškozené fazole se odstraní. Poté se pergamen přemístí na vyvýšená lůžka k dokončení sušení. Zde se pravidelně obrací, aby se zajistilo rovnoměrné sušení, a zakrývá se v nejteplejší části dne a přes noc, aby se zabránilo praskání a/nebo kondenzaci. Pracovníci budou také pravidelně kontrolovat sušící se pergamen a odstraňovat poškozené fazole. Doba schnutí se obvykle pohybuje kolem dvou týdnů v závislosti na aktuálním počasí.
Po vysušení je pergamen doručen společnosti Kahawa Bora Millers, jedné z našich sesterských společností v Keni. Mlýn má kapacitu k samostatnému mletí menších šarží, aby se zachovala kvalita a sledovatelnost.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.