Popis
Vzhledem k odlehlosti v jedné ze tří nevulkanických oblastí Guatemaly zpracovává většina producentů v Huehuetenango vlastní kávu. Zemědělci selektivně ručně sbírají třešně a drví je na svých farmách, obvykle pomocí malých ručně poháněných nebo elektrických bubnových rozvlákňovačů. Po fermentaci se pergamen míchá, aby se odstranila zbývající dužnina a promyje se čistou vodou. Veškerá voda použitá při rozvlákňování a praní bude filtrována - obvykle přes hliněné otvory - tak, aby organické pevné látky nekontaminovaly místní vodní cesty.
Farmáři obvykle položí pergamen, aby ho vysušili na vyvýšených postelích, které jsou naskládány na sebe, aby se maximalizoval prostor. Terasy jsou také často používány.
Přísně tvrdé fazole (SHB) určuje nadmořskou výšku, ve které byla káva pěstována. Káva musí být pěstována ve výšce 1200 metrů nad mořem nebo výše, aby byla považována za SHB. Vyšší nadmořská výška a nižší teploty znamenají, že kávové ovoce zraje pomaleji a vytváří tak hustší zrno.
EP znamená Evropské třídění. To znamená, že zelené fazole jsou tříděny, aby se zkontrolovaly, zda nejsou vadné fazole nebo neobsahují cizí materiál.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.